AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdzorg
20 januari 2022 

AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdzorg

AKJ – vertrouwenspersonen in de jeugdhulp
Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Horizon.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor jou doen?                              
 
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Horizon, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Horizon.

Zo bereik je het AKJ
Vaste gezichten verhogen de herkenbaarheid. Het AKJ zet nu twee vaste
vertrouwenspersonen in voor de pleegouders en pleegkinderen in Zuid-Holland:

Rachel: 06-40873149 / r.tergau@akj.nl

Irene: 06-25644919/ i.vandertol@akj.nl


Of neem contact op via de algemene contactgegevens van het AKJ:

  1. Bel naar 088 – 555 1000
  2. Mail naar info@akj.nl 
  3. Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Reactie plaatsen