My Place: de combinatie van een woongroep en een pleeggezin
24 september 2021 

My Place: de combinatie van een woongroep en een pleeggezin

Niet iedereen past in een hokje en niet voor alle jongeren is er een veilig thuis. Zo zijn er jongeren met gedrags- en hechtingsproblematiek, die na een traject in de jeugdzorg niet bij hun eigen ouders kunnen wonen of in een pleeggezin kunnen functioneren. Deze jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud hebben vaak verschillende plekken gezien: pleeggezinnen, gezinshuizen of kortverblijf locaties.

Veilige haven
My Place biedt deze jongeren een veilige plek om te wonen op het terrein van het Bergse Bos in Rotterdam. Zij gaan naar een reguliere, of waar nodig naar een VSO school en in hun vrije uren is er de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen met een pleeggezin. 

Vanuit Horizon krijgen zij op de woongroep professionele begeleiding en behandeling, maar door het zo nu en dan te verblijven binnen een pleeggezin leren de jongeren relaties op te bouwen en zich te ontwikkelen binnen een gezin.

Meer informatie
Voor elk kind is het belangrijk om ‘zo thuis mogelijk op te groeien’. Het pleeggezin, in welke vorm dan ook, is de geleidelijke overgang naar het leven in de maatschappij. 

Voor My Place zijn wij op zoek naar ervaren opvoeders, die maximaal 30 minuten van Bergse Bos op de Mozartlaan in Rotterdam wonen. Ben of ken jij die ervaren opvoeder die deze bijzondere rol wilt vervullen?  Bekijk onze flyer voor aanvullende informatie en neem contact op met Daphne Hendriks / 06-36325694. 

En deel de flyer gerust binnen je netwerk voor geïnteresseerde

Wil je meer lezen over het ontstaan van My Place en de ambitie om het anders te doen? Lees dan dit interview.

Reactie plaatsen