Pleeggezin ben je samen
13 januari 2023 

Pleeggezin ben je samen

Samen meer pleeggezin: Ook de eigen kinderen!

In een pleeggezin is het belangrijk dat ook de eigen kinderen hun verhaal kwijt kunnen. Wat ze beleven en er van vinden. Pleegzorgorganisaties Enver en Horizon, samen met netwerkorganisatie SafeWings bieden de gelegenheid aan eigen kinderen om bij elkaar te komen. Op een ontspannen wijze hun ervaringen met elkaar te delen. En samen actief te zijn. We hebben een speciaal programma gemaakt. We willen alle kinderen van pleegouders hiervoor uitnodigen. We beginnen op locaties in Rotterdam en Gouda. En iedereen is natuurlijk welkom, ook al woon je ergens anders of is het pleeggezin aangesloten bij een andere organisatie.

Concreet 

Er zijn 4 dagen met activiteiten. Voor verschillende leeftijdsgroepen. Je kunt opgeven voor 1 of meerdere dagen. 

Vrijdag 10 februari 2023

Locatie Rotterdam (Enver Heindijk)

Kinderen in de middelbare school leeftijd

Tijd van 17.30-20 uur

We gaan op een bijzondere manier kennis met elkaar maken. Daarna is het meteen ‘pizza-time!’ En we hebben een interactief spel: het ‘Half-a-minute’spel.  Dus als je een smartphone hebt, neem hem mee. Anders zorgen wij wel voor iets.

Zaterdag 11 februari 2023

Locatie Gouda (Enver de Vlinder)

Kinderen in de basisschool leeftijd

Tijd van 15-17 uur

Op deze middag maken we eerst via een speciaal spel kennis met elkaar. Daarna gaan we ‘kletspotjes’ maken en hebben we drinken en wat lekkers te eten 

Vrijdag 17 maart 2023

Locatie Gouda (Enver de Vlinder)

Kinderen in de middelbare school leeftijd

Tijd van 17.30-20 uur

Ook nu maken we weer op een leuke manier kennis met elkaar. Daarna is het meteen ‘pizza-time!’ En we gaan een heel speciale ‘escape room’ spelen. Lekker samenwerken en veel lol met elkaar hebben.  

Zaterdag 18 maart 2023

Locatie Rotterdam  (locatie volgt)

Kinderen van 4-11 jaar

Tijd van 15-17 uur

Op deze middag maken we eerst via een speciaal spel kennis met elkaar. Daarna gaan we ‘apenkooien’ en lekker met elkaar bezig zijn. 

Nog meer info

    Tijdens de bijeenkomsten zijn er mensen van Enver, Horizon en SafeWings ter begeleiding. Als pleegouder kun je blijven als je wilt. We hebben een aparte ruimte hiervoor beschikbaar. Een leuke gelegenheid om ook andere pleegouders te ontmoeten.

    Aan de activiteiten zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Vind je dit iets voor je kinderen? Of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar contact@safewings.nl of via het contactformulier van SaveWings. Je kunt de kinderen ook direct inschrijven voor een van de bijeenkomsten. Naast je contactgegevens graag ook de gewenste datum, aantal kinderen, leeftijd van de kinderen en of je wilt blijven, vermelden. 

Achtergrondinformatie

In 2022 is het project ‘Pleeggezin ben je samen’ van start gegaan. Dit project richt zich op het organiseren van activiteiten voor eigen kinderen van pleegouders. Het is belangrijk dat ook zij in een pleeggezin in staat zijn om hun aandeel te kunnen leveren en het fijn blijven vinden om onderdeel te zijn van het pleeggezin. Want de ervaring leert dat zij dit niet altijd zo voelen.

De pleegzorgorganisaties Horizon en Enver, en de netwerkorganisatie SafeWings werken samen aan dit project. Een project dat mogelijk wordt gemaakt door de steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland.

De afgelopen maanden hebben we als organisaties samen veel voorbereidend werk gedaan. En ook een aantal pleeggezinnen gesproken om te vragen hoe we dit kunnen organiseren. In de maanden januari tot en met maart 2023 willen we de activiteiten gaan uitvoeren en samen met de kinderen kijken hoe dit hen bevalt. We gaan activiteiten organiseren voor kinderen van de basisschool leeftijd en de middelbare school leeftijd. Met de ervaring die de 3 organisaties hiermee opdoen willen we kijken of het mogelijk is om dit breder in te zetten, wellicht ook in andere delen van Nederland, en de ervaringen delen met andere pleegzorgorganisaties.

Dit project voor eigen kinderen wordt mogelijk gemaakt door: Enver, Horizon, SafeWings en Kinderpostzegels.


Reactie plaatsen