Waar houdt de jongerenraad zich nu mee bezig?

16+boekje

We zijn bezig met het schrijven van een 16+boekje. Hierin komt alle informatie te staan die een (pleeg)jongere nodig heeft om zich voor te bereiden op het 16 + leven. Alles over rechten, woonsituaties, verzekeringen, etc. Er staan ook punten in die al relevant zijn voor 16 plussers, zoals bepaalde rechten en het aanvragen van een DigiD.

Meedenken met de organisatie

Naast onze eigen bezigheden denken we mee met de organisatie. Wij vinden het lastig dat sommige jongeren meermaals worden overgeplaatst. Het overplaatsen kan grote impact hebben op een jongere en eigenlijk is elke overplaatsing er één te veel. De organisatie is hier zelf al mee bezig en wij denken mee. Ook de werving van pleegouders is een actueel onderwerp binnen de organisatie waar wij graag over meedenken.

Gezelligheid

Het klinkt misschien erg ‘zakelijk’ allemaal, maar er zit ook een gezellige kant aan de Jongerenraad. Zo zorgen we elke vergadering voor wat lekkere snacks en drankjes en kunnen we in de pauzes gezellig kletsen. Het komt zelfs wel eens voor dat we met zijn allen een pizza bestellen als een vergadering pas later op de dag is gepland. Ook hebben we één keer per jaar een teamuitje om aan onze teambuilding te werken.

Kortom: er is een goede sfeer en we hebben het tijdens de afspraken ook leuk met elkaar!